ua en ru

НАБ направило в суд справу проти топ-менеджера "Нафтогазу"

НАБ направило в суд справу проти топ-менеджера "Нафтогазу" Фото: Андрій Пасішник

Про завершення досудового розслідування Пасішнику було повідомлено 28 березня

Національне Антикорупційне бюро направило до суду обвинувальний акт щодо незаконного впливу виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника на екс-міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАБ.

"Антикорупційним прокурором затверджений обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом незаконного впливу виконавчого директора, в.о. заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника на члена Кабінету міністрів України – колишнього міністра економічного розвитку і торгівлі України А. Абромавичуса з метою перешкодити виконанню ним службових обов'язків або добитися прийняття незаконного рішення (ч. 1 ст. 344 Кримінального Кодексу України)", - йдеться в повідомленні.


Крім того, у відомстві зазначили, що про завершення досудового розслідування Пасішнику було повідомлено 28 березня та надано доступ до його матеріалів.

"Розслідування у кримінальному провадженні, зареєстрованому за заявою Абромавичуса за ч. 2 ст. 364 КК України, щодо здійснення на нього тиску з боку ряду народних депутатів України, триває", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що НАБ завершило досудове розслідування відносно виконавчого директора НАК "Нафтогаз України" Андрія Пасішника.

Пізніше також повідомлялося, що найближчим часом направить до суду справу проти Андрія Пасішника за заявою екс-міністра економічного розвитку і торгівлі Айвараса Абромавичуса.