ua en ru

НАБ використовує корумпованих суддів для фабрикації справ, - адвокат

НАБ використовує корумпованих суддів для фабрикації справ, - адвокат

Національний антикорупційне бюро (НАБ) використовує корумпованих суддів для фабрикації справ. Таку думку на своїй сторінці у Facebook висловив адвокат Ігор Черезов.

"Дозвіл на нещодавній обшук в офісному приміщенні, де, на думку Національного антикорупційного бюро України, "проводились зустрічі" підозрілих особистостей і де знаходиться серед інших також кабінет екс-депутата Миколи Мартиненка, видав суддя Солом'янського райсуду столиці Андрій Макуха. Таким чином, НАБУ свідомо використовує корумпованих суддів для фабрикації справ. Користуючись їх послугами, бюро саме підозрює цих суддів у скоєнні посадових злочинів - це зафіксовано в Єдиному реєстрі судових рішень", - написав адвокат.


За його даними, НАБ підозрює, що на початку лютого 2016 року суддя Солом'янського суду Києва Андрій Макуха виніс неправосудне рішення, здійснивши протиправні дії, що містять ознаки злочинів, передбачених ст. 375 КК України (постановлення суддею завідомо неправомірного вироку, рішення або постанови).

"У 2013 році рішенням Вищої кваліфікаційної комісії суддів Макуха був на 2 місяці відсторонений від посади за отримання хабара. У вересні 2015 року Макуху звинуватили в порушенні присяги у зв'язку з репресіями проти активістів Євромайдану в дні Революції Гідності. 5 листопада 2015 року Вища рада юстиції вирішила внести подання на звільнення Макухи з посади за порушення присяги судді. 12 січня 2016 року тодішній голова Верховної Ради Володимир Гройсман вніс до парламенту постанову про звільнення Макухи. Однак ВР досі це не проголосувала", - підкреслив адвокат.

"Отже, суддя, який чекає на звільнення, "благословив" відверте беззаконня НАБУ і дав дозвіл на обшук при повній відсутності хоч якихось юридичних підстав", - підкреслив Ігор Черезов. "Мотивація НАБУ "там проходили зустрічі зловмисників" викликає тільки сміх. Але НАБУ влаштувала "маски-шоу", розгромивши офіс, зламавши замки, пошкодивши офісне майно, застосувавши фізичну силу до адвоката, який намагався захистити інтереси свого клієнта, який там перебував. Я офіційно подаю заяву в прокуратуру про злочин та погрозу вбивства з боку співробітника НАБУ, який направив на мене автомат і пообіцяв "я буду стріляти", - додав адвокат.

На його думку, "НАБУ діє бандитськими методами часів Януковича". "Під "маски-шоу" із застосуванням насильства, під переслідування адвокатів, під вибивання свідчень зі свідків НАБУ "підстелює" папірці, підписані корумпованими суддями епохи Януковича", - резюмував Черезов.