ua en ru

НАБ готується до запуску в жовтні, - Ситник

НАБ готується до запуску в жовтні, - Ситник Фото: Артем Ситник

Ситник поскаржився на відсутність антикорупційного прокурора

Національне антикорупційне бюро України активно готується до запуску в жовтні. Про це сьогодні під час виступу на 12-й щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES 2015) заявив директор НАБ Артем Ситник, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас зараз в бюро вже є 70 детективів, наприкінці вересня закінчується навчання детективів і ми готові розпочинати роботу. Єдине, що нас затримує, - відсутність антикорупційного прокурора, який повинен наглядати за розслідуванням", - зазначив Ситник.

За словами глави НАБ, до кінця року штат антикорупційного бюро буде сформований повністю, а його запуск є життєво важливим для України.

"Якщо антикорупційне бюро не запрацює, якщо ми нічого не зробимо з корупцією - то буквально через рік-півтора України не буде... Якщо провалимо початок розслідування в Національному антикорупційному бюро України - провалимо весь процес реформ по боротьбі з корупцією в державі", - наголосив він.

Крім того, Ситник додав, що до кінця року в НАБ може бути сформований штат центрального апарату - 500 осіб, з яких 242 - детективи.

Нагадаємо, як планувалося, Національне антикорупційне бюро розпочне повноцінну роботу восени. Раніше Ситник анонсував порушення перших корупційних справ уже в жовтні.