ua en ru

На відкритті фондових торгів в США очікується зростання провідних індексів.

На відкритті фондових торгів в США 26 квітня ц.р. очікується зростання провідних біржових індикаторів у зв'язку з позитивною корпоративною звітністю, про що свідчить позитивна динаміка ф'ючерсів на біржові індекси. Більше 80% компаній з індексу S&Р 500, що відзвітували на сьогоднішній день, представили звіти, що перевершують очікування Уолл-стріт. Сьогодні непогані звіти представили американські компанії Caterpillar і Whirlpool. Додає ентузіазму інвесторам і підвищена активність на ринку злиття і поглинань, повідомляє РБК.

Виробник дорожно-будівельної техніки Caterpillar повідомив про квартальний прибуток у розмірі 233 млн дол. при збитку роком раніше у розмірі 112 млн дол. Папери Caterpillar у Франкфурті подорожчали сьогодні на 3,1%. Акції виробника побутової техніки виросли на торгах premarket в США на 7,6%, після того, як компанія відзвітувала про зростання квартального прибутку більш ніж в 2 рази - до 164 млн дол.

Активні торги очікуються по акціях фінансової компанії Blackrock і виробника мікрочіпів Texas Instruments, які сьогодні також публікують свої фінансові звіти.

На американському ринку M&А сьогодні відбулося декілька знакових подій. Компанія Hertz Global Holdings, що займається орендою автомобілів, домовилася про покупку конкурента Dollar Thrifty за 1,2 млрд дол., а американська компанія Charles River Laboratories International, що спеціалізується на клінічних випробуваннях медичних препаратів, оголосила про намір прибрести китайську Wuxi Pharma за 1,6 млрд дол.

"Грецький чинник" пішов в тінь на тлі сприятливої корпоративної звітності. Тим часом ставки по грецьких держоблігаціях продовжують рости, і до цих пір зберігаються побоювання, що передбачуваних об'ємів фінансової допомоги Афінам від Євросоюзу і МВФ може бути недостатньо, щоб поправити економічну ситуацію в країні і уникнути дефолта. Така небезпека зберігається і відносно інших європейських країн, обтяжених значним державним боргом, головним чином, Іспанії і Португалії.

За станом на 15:22 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 97 пунктів (+0,88%), на індекс S&Р - на 12,50 пункту (+1,04%), на індекс Nasdaq - на 19,25 пункту (+0,95%).