ua en ru

На відкритті фондових торгів в США очікується підвищення провідних індексів.

На відкритті фондових торгів в США 24 лютого очікується підвищення провідних індексів. З оптимізмом очікують інвестори виступу в конгресі глави Федеральної резервної системи (ФРС) США Бена Бернанке, який обговорить грошово-кредитну політику і, як очікується, знову оголосить про намір залишити ключові процентні ставки на рекорд низьких рівнях.

У випадку, якщо виступ глави ФРС не піднесе неприємних сюрпризів, очікується підвищення котирувань американських банків, включаючи Citigroup, Bank of America і J.Р.Мorgan. На тлі позитивного фінансового звіту, що перевищив прогнози експертів, можуть подорожчати акції виробника інженерного ПЗ Autodesk. Підвищена увага інвесторів забезпечена і творцеві мультфільмів про Шрека - кінокомпанії Dreamworks Animation, що повідомила про зниження прибутку за підсумками IV кварталу 2009 р. на 16%.

Вплив на хід торгів зроблять і макроекономічні новини. Зокрема, вже після відкриття торгової сесії Міністерство торгівлі США обнародує дані за об'ємом продажів будинків в січні 2010 р. Аналітики прогнозують, що даний показник складе 355 тис. одиниць. Не залишаться непоміченими і дані Міненергетики США по запасах нафти за тиждень з 13 по 19 лютого. За прогнозами експертів, запаси за вказаний період збільшилися на 2 млн барр.

Станом на 15:30 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 15,00 пунктів (+0,15%), на індекс Nasdaq - на 6 пунктів (+0,33%), на індекс S&Р - на 1,2 пункту (+0,1%).