ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 21 жовтня очікується зниження провідних індексів на тлі корпоративних новин.

На відкритті фондових торгів в США 21 жовтня 2009 р. очікується зниження провідних індексів на тлі корпоративних новин. Черговий день сезону квартальної звітності приніс інвесторам результати таких крупних компаній, як Boeing, Altria, Yahoo, Morgan Stanley і інших, менш крупних, але не менш відомих корпорацій.

Депресивний тон задає авіагігант Boeing, що опублікував до початку торгової сесії свій звіт і чиї квартальні результати прямо розчарували інвесторів. За підсумками III кварталу компанія отримала чисті збитки у розмірі 1,56 млрд дол. проти прибутку в 695 млн дол. за той же період роком раніше. Виручка компанії зросла на 9% - до 16,69 млрд дол. Таке значне зниження прибутку в Boeing пояснили низка чинників, серед яких, - наслідки торішнього страйку робочих, переоцінка у велику сторону витрат на розробку і тестування флагманського нового літака компанії - Boeing 787, а також загальна депресивна ситуація на ринку.

Не залишиться без уваги і звіт холдингової компанії Altria Group, що володіє найбільшою тютюновою компанією Philip Morris. Чистий прибуток Altria за підсумками III кварталу 2009 р. виріс на 1,7% - до 882 млн дол., а виручка збільшилася на 20,3% і склала 6,3 млрд дол. Не дивлячись на більшу, ніж очікувалося, прибуток, показники виручки розчарували ринок, що чекав від компанії більшого.

Інші звіти компаній були позитивнішими і підтримають ринок. Так, відразу після закриття торгів напередодні свій звіт представила компанія Yahoo!, що володіє однойменним пошуковим порталом. За підсумками III кварталу 2009 р. чистий прибуток компанії виріс більш ніж втричі і склав 188 млн. дол. проти 54 млн. дол. за той же період роком раніше. Прибуток на акцію склав 0,13 дол., що виявилося удвічі вищим за прогнози аналітиків (0,07 долл./акция). Як пояснила компанія, їй вдалося витратити менше планованого на впровадження нових ініціатив, відхід ряду рекламодавців мав менш драматичний ефект, чим очікувалося, а продаж китайської Alibaba.com теж сприяла зростанню прибули.

У фармацевтичному секторі в центрі уваги ринку буде компанія Eli Lilly, яка теж опублікувала свій фінансовий звіт до початку торгової сесії. За підсумками III кварталу 2009 р. чистий прибуток Eli Lilly виріс більш ніж удвічі і склав 942 млн дол. При цьому виручка компанії за звітний квартал збільшилася на 7% і склала 5,56 млрд дол. Представлені результати виявилися вищими за очікування ринку.

Станом на 16:25 мск котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 70 пунктів (-0,7%), на індекс Nasdaq - на 7,25 пункту (-0,41%), а на індекс S&P - на 4,6 пункту (-0,42%).