ua en ru

На о.Зміїний немає жодної виборчої дільниці, - Ж.Усенко-Чорна.

На о.Зміїний немає жодної виборчої дільниці. Про це РБК-Україна заявила заступник голови Центральної виборчої комісії України Жанна Усенко-Чорна, коментуючи інформацію про те, що катер з бюлетенями для голосування не може дістатися цього острова через шторм.

"У нас немає там дільниці, ми прийняли рішення про її скасування у зв'язку з тим, що на о. Зміїному взагалі немає виборців. Виборці працюють на о. Зміїному вахтовим методом, їх туди доставляє відповідний службовий транспорт, але вони не проживають на острові. Відповідно до Державного реєстру виборців у жодного виборця о. Зміїний не значиться як виборча адреса. Всі ці громадяни включені до списків виборців на звичайних виборчих дільницях за місцем їх проживання", - заявила вона.

В той же час Ж.Усенко-Чорна зазначила, що дійсно через шторм катер не може дістатися до о. Зміїний. "Але він не везе виборчі бюлетені, він їде для того, щоб забрати людей, для того щоб вони проголосували на виборчий дільниці", - зазначила вона.

Нагадаємо, сьогодні заступник керівника Одеського обласного виборчого штабу Віктора Януковича Микола Пундик повідомив, що до о.Зміїний не дійшов катер з виборчими бюлетенями через шторм. "Через шторм, катер з бюлетенями ще не підійшов до о.Зміїний", - наголосив він.