ua en ru

На завтрашньому засіданні РНБО може бути ухвалене рішення про відставку М.Єжеля, - джерело

На завтрашньому позачерговому засіданні Ради національної безпеки і оборони (РНБО) може бути ухвалене рішення про відставку глави Міністерства оборони Михайла Єжеля, за інформацією «Дзеркала тижня».

За даними джерела, в підготовлюваному проекті рішення за підсумками засідання РНБО від 7 липня є пункт, в якому йдеться про незадовільні результати роботи М.Єжеля на посаді керівника оборонного відомства, у зв'язку з чим рекомендується звільнити його з посади.

Приводом для звільнення керівника відомства, як повідомляють джерела в Адміністрації Президента, стала незадоволеність глави держави Віктора Януковича станом справ у Збройних силах за підсумками візиту до Криму 2-4 липня.

Зокрема, під час відвідування севастопольського аеродрому «Бельбек» глава держави поцікавився, яка кількість літаків, що є в наявності, піднімається в повітря. У відповідь В.Януковичу повідомили, що з 20 винищувачів бригади в повітря може піднятися лише один.

Крім того, як повідомляють джерела, з посади може бути звільнений головком ВВС Іван Руснак. В цьому випадку він займе посаду начальника Національного університету оборони.

За інформацією видання, М.Єжель вже знає про підготовлювану відставку і навіть звернувся за допомогою до прем'єр-міністра Миколи Азарова. Їх позапланова зустріч відбулася у вівторок, 6 липня.

У разі відставки М.Єжеля на посаді глави Міноборони його може змінити народний депутат Олександр Кузьмук, Останній, як очікується, буде присутній і виступить на засіданні РНБО 7 липня.

Кандидатуру О.Кузьмука, що раніше двічі очолював оборонне відомство, має намір внести на розгляд Верховної Ради В.Янукович.