ua en ru

На засідання сесії Київоблради не допустили представників ЗМІ, на порядок денний винесено проект бюджету і, можливо, відставку В.Майбоженка.

На засідання сесії Київської обласної ради не допустили представників ЗМІ. Як передає кореспондент РБК-Україна, сьогодні перед початком засідання акредитованих представників ЗМІ охорона не пропустила на засідання, мотивуючи це тим, що списки журналістів не надала прес-служба облради.

Представники ЗМІ (серед яких "Власть денег", "Ділова столиця", "Українські новини", радіо "Голос Києва" і телеканал СТБ) підтвердили, що напередодні в належному порядку акредитувалися на засідання сесії.

Після того, як журналісти почали вимагати відповідний список, охорона продемонструвала список, в якому були тільки два ЗМІ: "Українські новини" і "Голос Києва". Проте і вони не були допущені на засідання сесії.

Всі спроби журналістів додзвонитися до керівництва і співробітників прес-служби не увінчалися успіхом, оскільки телефони були відключені або не відповідали.

Нагадаємо, сьогодні на засідання сесії облради винесено питання про проект бюджету області на 2010 р., а також пункт "Різне".

За інформацією ЗМІ від джерел в Київоблраді, під цим пунктом може значитися питання про відставку голови облради Володимира Майбоженка. Джерела відзначили, що голосів для його відставки не вистачає. Але відставку можуть спробувати провести і за нестачі голосів, для чого і потрібна відсутність представників ЗМІ.