ua en ru

На ЗАТ "А.Е.С. Київобленерго" накладено штраф у 30 тис. грн за перевитрати на 28 млн грн, - НКРЕ

На засіданні НКРЕ було прийнято рішення накласти штраф на ЗАТ "А.Е.С. Київобленерго" у розмірі 30 тис. грн у зв'язку з порушенням умов та правил здійснення підприємницької діяльності з передачі електричної енергії місцевим електромережам й умов та правил здійснення підприємницької діяльності з постачання електроенергії за регульованим тарифом. Про це на засіданні повідомив член НКРЕ Сергій Дунайло, передає кореспондент РБК-Україна.

"Операційні витрати компанії склали 342 млн грн, що на 28 млн грн вище встановленого тарифу, це складає 32% від запланованого. Матеріальні витрати компанії склали 10,5 млн грн", - повідомила доповідач управління ліцензійного контролю та територіального представництва НКРЕ Юлія Покальчук.
За її словами, інвестиційна програма компанії від 18 грудня 2010 р. склала 120 млн 632 тис. грн, з них недовиконано 45 млн 280 тис. грн, це 62,4%. "У зв'язку з вищенаведеними порушеннями прийнято рішення накласти штраф на ЗАТ "А.Е.С. Київобленерго" у 30 тис. грн, а також зобов'язати до 20 травня подати до НКРЕ скориговану інвестпрограму", - сказала Ю.Покальчук.