ua en ru

На виставці зброї в США п'ять осіб отримали поранення через необережне поводження з дробовиком

Під час проведення виставки зброї в американському штаті Північна Кароліна п'ять осіб отримали поранення. Постраждалим надана медична допомога, лікарі оцінюють їх стан як задовільний, передає Reuters.

За попередньою інформацією, інцидент пов'язаний з порушенням техніки безпеки і правил поводження із зброєю і не має кримінального підтексту. Очевидці, що знаходилися в безпосередній близькості, повідомили, що постріли відбулися випадково в мить, коли один з учасників заходу діставав свою зброю, дробовик 12-го калібру, з кейса для транспортування.

"На щастя для постраждалих, зброя була заряджена дробом для полювання на птаха", - повідомив журналістам один з організаторів виставки Dixie Gun and Knife Show. Він уточнив, що постраждалі є його колегами з числа співробітників, а постріл стався при огляді зброї на вході.

Відзначимо, що черговий інцидент, пов'язаний з нанесенням вогнепальних поранень, стався на тлі гострої дискусії про заходи по обмеженню обороту зброї в США. Остання хвиля була спровокована трагедією в початковій школі "Сенді Хук", де в кінці 2012 р. Адам Ланза розстріляв 20 учнів і шість дорослих.

На реальні кроки поки пішли тільки законодавчі органи штату Нью-Йорк, де і без того діяли строгі правила, - заборонивши продаж штурмової зброї, обмеживши магазин решти видів 10 патронами і заборонивши продаж зброї людям, які страждають психічними розладами.

Читайте також: Розстріл дітей у школі США - Обама вимагає посилити законодавство