ua en ru

На виборах до Київради кияни готові підтримати "Самопоміч" і БПП, - соцопитування

У Києві об'єднання "Самопоміч" незначно випередило за рівнем підтримки партію "Блок Петра Порошенка". Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Центром політичних рішень (ЦПР), яке було опубліковано на офіційній сторінці організації у Facebook.

Як свідчать результати дослідження, "Об'єднання "Самопоміч" на виборах в Київраду, у разі їх проведення найближчим неділю, готові підтримати 14,1% киян. Другу позицію займає партія "Блок Петра Порошенко" з 13,6% підтримки. Трійку лідерів замикає "Народний фронт", за яку готові проголосувати 10,4% респондентів.

Прохідний бар'єр, на момент проведення опитування, долають ще 6 партій: Партія "Удар Віталія Кличка" ( 8,7%), Всеукраїнське об'єднання "Свобода" (5,8%), Партія "Громадянська позиція" (5,2%), Радикальна партія (3,9%), Партія "Батьківщина" (3,6%) і Партія "Правий сектор" (3,5%).

В ЦПР зазначають, що партія "Правий сектор" практично зрівнялася з "Радикальною партією Олега Ляшка". Фахівці центру відзначають, що більшість виборців "Правого сектора" - це колишній електорат саме партії Ляшка.

Окрім електоральних уподобань мешканців столиці, в рамках дослідження визначалися найбільш важливі й актуальні проблеми. В першу чергу киян турбують високі тарифи ЖКГ. Війна на сході займає другу позицію. На третьому місці - високі ціни на продукти харчування. У п'ятірку актуальних проблем також входять корупція і поганий стан доріг і тротуарів.

Опитування проводилося "Центром політичних рішень". Всього було опитано 1223 респондента у віці від 18 років і старше.
Стандартні відхилення становлять 1,8-2,9%. Метод отримання інформації: індивідуальне інтерв'ю за місцем проживання респондента.