ua en ru

Рада має невідкладно прийняти ряд важливих законопроектів, - Пашинський

Фракція "Народний фронт" заявляє про необхідність термінового ухвалення законів про Національну гвардію, військову дисципліну та заборону російської пропаганди, які сьогодні були фактично провалені під час позачергового засідання Верховної Ради. Про це заявив заступник голови фракції, голова комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський.

"Народний фронт" із сумом констатує, що позачергова сесія, яка мала дати відповіді на ті виклики, які за останні 12 днів виникли на сході, не досягла ні однієї своєї задачі", - зазначив він.

Пашинський наголосив, що сьогодні в порядку денному стояли важливі законопроекти про Національну гвардію, про військову дисципліну і про заборону російської пропаганди, однак жоден з них не був прийнятий.

"Наша фракція категорично не погоджується з таким підходом, і ми вимагаємо ті закони, які сьогодні були фактично провалені, щоб на наступному сесійному тижні вони були в порядку денному, розглянуті та прийняті", - підкреслив заступник голови фракції.

Нагадаємо, сьогодні Рада визнала Росію країною-агресором, а також підтримала у першому читанні законопроект про право визнавати організації терористичними за рішенням РНБО.