ua en ru

На Вуглегірській ТЕС уже демонтовано близько 900 т металоконструкцій та перекриття машзалу

На Вуглегірській ТЕС ПАТ "Центренерго" на сьогодні демонтовано близько 900 т металоконструкцій ферм, зв'язків та перекриття машзалу. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький на нараді з питань відновлення Вуглегірської ТЕС у м. Світлодарськ, повідомила прес-служба Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

Ставицький повідомив, що на даний час першочерговими роботами на Вуглегірській ТЕС є відновлення покриття машинного залу із сучасною системою пожежогасіння, сигналізації та запуск у роботу мостових кранів; відновлення систем контролю та керування із впровадженням АСУ ТП енергоблоків № 1 та № 4.

За словами міністра, на сьогодні демонтовано близько 900 т металоконструкцій ферм, зв'язків та перекриття машзалу, очищено машзал від будівельного сміття й продуктів горіння; виконана ревізія, складання дефектних актів, переліків основного та допоміжного обладнання, що пошкоджене внаслідок аварії (без використання мостових кранів); виконані технічні заходи із збереження вугілля шляхом його укатки та вапнування; розроблені заходи щодо протидії окисленню вугільної продукції; виконано проектну документацію на виконання аварійно-відбудовних робіт по ліквідації надзвичайної ситуації, що виникла внаслідок пожежі на Вуглегірській ТЕС.

Ставицький зазначив, що з метою вирішення соціальних питань у м. Світлодарськ відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 22 квітня 2013 р. № 332 встановлено додатковий платіж на травень у розмірі фактичного фонду оплати праці з обов'язковими нарахуваннями промислово-виробничого персоналу Вуглегірської ТЕС за квітень 2013 р., що складає 20,06 млн грн. Станом на 28 травня 2013 р. кошти отримані в повному обсязі.

Читайте також: ТЕО проектів відновлення Вуглегірської ТЕС досінемає, але підрядники вже визначені, - джерело