ua en ru

На Трипільській ТЕС антрациту для вироблення енергії залишилося на три дні, - ДТЕК

На Трипільській теплоелектростанції (Київська область) антрациту, необхідного для вироблення енергії, залишилося на три дні.

На Трипільській теплоелектростанції (Київська область) антрациту, необхідного для вироблення енергії, залишилося на три дні. Про це журналістам у Києві заявив керівник антикризового штабу компанії ДТЕК Дмитро Сахарук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз на Трипільській ТЕС антрациту залишилося на три дні. Якщо антрацит туди не буде доставлений, то віялові відключення, які вже відчула Київська область минулого тижня, - вони будуть неминучі", - заявив Сахарук.

За його словами, в Україні 4 з 7 шахт, що виробляють антрацит, знаходяться на території, яка зараз підконтрольна бойовикам ДНР і ЛНР.

"Сам антрацит можна добути на території ДНР і ЛНР. Інших джерел антрациту в такій кількості немає. Він необхідний для станції в 40 км від Києва, вона підживлює Київ і покриває необхідні потужності", - додав керівник штабу.

Сахарук також додав, що аналогічні проблеми спостерігаються в Харкові, Запоріжжі та Дніпропетровську.

Трипільська ТЕС розташована на березі Дніпра, в 45 км на південь від Києва, біля села Трипілля. Після виведення з експлуатації Чорнобильської АЕС Трипільська ТЕС із встановленою потужністю 1800 МВт є найбільшим енергогенеруючим об'єктом на території Київської області. Іншими джерелами електроенергії в регіоні є: Київські ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 потужністю 700 МВт і 500 МВт відповідно, і Дарницька ТЕЦ встановленою потужністю 160 МВт, що розташовані у Києві.

Основним паливом є донецький антрацитовий штиб, що надходить залізницею. Резервне, підсвічувальне паливо - газ, мазут.

Вироблена електроенергія Трипілля надходить, перш за все, споживачам Київської, Житомирської та Черкаської областей.

Нагадаємо, в червні 2014 р. ДТЕК почав здійснювати прямі поставки вугільної продукції в Мексику.

ДТЕК - найбільша енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ), акціонером якої є Рінат Ахметов. Генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко. У ДТЕК працює 140 тисяч осіб.