ua en ru

На будівництво Дарницького мосту в 2010 та в 2011 рр. планується освоїти по 1 млрд грн, - К.Єфименко.

На будівництво Дарницького мосту в 2010 та в 2011 рр. планується освоїти по 1 млрд грн. Про це повідомив міністр транспорту та зв'язку України Костянтин Єфименко, передає прес-служба міністерства.

"В цьому році ми плануємо освоїти 1 млрд грн і наприкінці року запустити повністю на проектну потужність залізничну складову. Також ми плануємо запустити автомобільну переправу з правого берега на лівий і запустити естакаду з'їзду з лівого берега на правий", - повідомив він.

За його словами, у наступному році 1 млрд грн дозволить зробити з'їзди з лівого берега на набережну і закінчити всі з'їзди на правому березі.

"Тобто, в 2011 році - до 1 жовтня - ми плануємо, що міст запрацює в повній проектній потужності. А це - два залізнично-дорожніх полотна в обидві сторони, це три смуги автомобільного сполучення в одну сторону й в іншу сторону, що додатково дозволить переправити 50 тис. автомобілів на добу", - зазначив К.Єфименко.

"Ми плануємо розширення залізничної складової на Дарницькому вокзалі - у літні пікові дні перевести сюди приблизно 20-25 тис пасажирів. Сьогодні в пікові дні навантаження Центрального столичного вокзалу складає порядку 70 тис. осіб. Це в три рази більше, ніж у проектній потужності вокзалу", - повідомив міністр.