ua en ru

У стаціонарі залишаються 29 дітей, що отруїлися в київському дитсадку № 455, - Дніпровська РДА

На стаціонарному лікуванні наразі залишаються 29 дітей, що отруїлися в київському дитсадку № 455, їх стан задовільний. Про це повідомила заступник голови Дніпровської РДА Ольга Дейнега, передає кореспондент РБК-Україна.

"19 червня нашою районною медичною службою була організована дитяча мережа, було відвідано окремо кожну дитину, які ці два дні, 18-19 червня, перебували в садочку. Всіх їх взяли на контроль, всім дали направлення до стаціонару, але звернулися лише 43, з них 35 які були в стаціонарі. На сьогоднішній день 29 (залишилося в стаціонарі). Наскільки я знаю від головного лікарі, дітки мають задовільний стан і чекають результатів аналізу", - повідомила Дейнега.

Вона також додала, що вісім батьків забрали дітей зі стаціонару під розписку, і їм були надані відповідні медичні рекомендації. Водночас із садочку поки ніхто дітей не виписав.

Крім того директор міського департаменту освіти Оксана Добровольська повідомила, що на момент отруєння в садочку перебувало 96 дітей, а загалом садочок відвідують понад 250 дітей.

За словами Добровольської, наразі в садочку проводять дезінфекцію.

"На сьогоднішній день відбувається повна чистка садочка. Крім того, проходять карантинні заходи, це дезінфекція дитячого садочка, повністю заміна всього посуду на кухні, приведення його в чистий вигляд, згідно до вимог і приписів санепідемстанції", - додала Добровольска.

Вона також повідомила, що дитячий садочок № 455 працює з 1965 р. і за цей час в ньому не відбувалося жодного капітального ремонту, а лише поточний ремонт.

Нагадаємо, минулого тижня 44 людини були госпіталізовані внаслідок харчового отруєння в київському дитсадку № 455.