ua en ru

На шахті "Самсонівська-Західна" в Луганській обл. відновили електропостачання

В Луганській області на шахті "Самсонівська-Західна", яка входить в об'єднання "Краснодонвугілля" групи "Метінвест", відновили електропостачання.

В Луганській області на шахті "Самсонівська-Західна", яка входить в об'єднання "Краснодонвугілля" групи "Метінвест", відновили електропостачання. Про це повідомляє прес-служба "Метінвест".

Повідомляється, що з другої зміни 19 серпня шахта працює в штатному режимі. Проводяться роботи з видобутку вугілля і вироблення. За добу виконано планові показники.

У прес-службі зазначають, що протягом двох днів фахівці проводили роботи з відновлення ліній електропередач та трансформаторної підстанції. Коли ситуація з електропостачанням стабілізувалася, на "Самсонівській-Західній" відновили роботу. Також співробітники "Краснодонвугілля" завершують будівництво аварійного складу, на який будуть відвантажувати видобуте вугілля.

"Водночас обстановка залишається вкрай напруженою. Активні бойові дії не припиняються. У зв'язку з цим перша і друга зміна ведуть роботи з видобутку і виробництва, а третя і четверта - підтримують життєзабезпечення шахти", - заявляють у компанії.

Нагадаємо, 17 серпня в результаті артобстрілу шахта "Самсонівська-Західна" була знеструмлена. Шахта знаходиться на території, де вже більше тижня ведуться активні бойові дії в районі населених пунктів Новоанновка, Хрящувате і Новосвітлівка.