ua en ru

У Франції проводиться операція по затриманню винуватців розстрілу редакції Charlie Hebdo

У Франції проводиться операція по затриманню винуватців розстрілу редакції Charlie Hebdo

Французька поліція і спецпідрозділу по боротьбі з тероризмом проводять операцію по затриманню людей, які скоїли напад на редакцію журналу Charlie Hebdo, в селі Лонгпонт на півночі Франції, передає Російська служба ВВС.

У всьому регіоні Пікардія, де знаходиться село Лонгпонт, оголошено максимальний рівень загрози безпеки.

Міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казнєв повідомив, що до пошуку втікачів залучена авіація.

Також повідомляється, що влада мобілізувала 88 тисяч співробітників правоохоронних органів для забезпечення безпеки низки державних об'єктів. Багато з поліцейських перебувають на даний момент в Парижі і в Пікардії.

Зазначимо, згідно з інформацією, раніше поширеної в ЗМІ, щонайменше, один чоловік був убитий і ще кілька отримали поранення під час операції французьких правоохоронців на північ від Парижа по затриманню підозрюваних у тероризмі. При цьому пізніше прокуратура Парижа спростувала повідомлення про загибель людей.

У мерії міста Даммартен-ан-Гоель BBC підтвердили, що в ході переслідування підозрюваних стався "серйозний інцидент", проте від подальших коментарів відмовилися.

Як повідомлялося, двоє невідомих захопили щонайменше одного заручника в друкованому цеху в місті Данмартан-ан-Гоель, на північний схід від Парижа.

Цими зловмисниками можуть бути брати Шериф і Саїд Куаши, підозрювані у скоєнні нападу на редакцію тижневика "Шарлі ебдо".

Нагадаємо, раніше МВС Франції заявило, що в нападі брали участь три людини.