ua en ru

На сесію Київради буде винесено питання збереження Біличанського лісу

На сесію Київради, яку обіцяли зірвати депутати Верховної Ради від "Батьківщини", "Свободи" і "Удару", винесено питання порятунку унікального Біличанського лісу.

Як сказано в проекті звернення Київради до парламенту, Коцюбинський та Гостомельський селищні ради незаконно привласнили територію лісу, який належить київській громаді. Столичні депутати вимагають від ВР якнайшвидше розглянути питання про розширення меж Києва шляхом приєднання селища Коцюбинське Київської області до міста.

"Києву нічого не залишається, окрім як звертатися Верховну Раду. Якщо вона прийме таке рішення, значить, ми зможемо гарантовано захистити Біличанський ліс", - заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Пузанов.

Він також додав, що на сьогодні вкрай важливим є питання затвердження меж Києва, адже це зупинить незаконну забудову та знищення земель лісового фонду столиці.

На сесію Київради буде винесено питання збереження Біличанського лісу

"Його (питання) необхідно вирішити якомога скоріше для забезпечення цілісності території міста та збереження екологічного" бар'єру "всього регіону. Зволікання створює напругу в територіальній громаді Києва, перешкоджає розвитку ефективних відносин з сусідніми населеними пунктами Київської області та обласною держадміністрацією", - заявив Пузанов.

У лютому цього року Київська міська рада вже зверталася до Верховної Ради України з клопотанням про встановлення зовнішніх меж та затвердження території міста. Але на сьогодні парламентом не прийнято будь-якого рішення з цього приводу.

"Якщо народні депутати знову заблокують сесію Київради, рішення питання з кордонами Києва і долею Біличанського лісу знову буде відкладено на невизначений термін", - підкреслило джерело в міськраді.