ua en ru

На сьогоднішній день є ризик невиконання запланованих показників доходів у бюджеті-2012, - Баранов

На сьогоднішній день немає підстав для збільшення показників надходжень до бюджету 2012 р., а також мають місце ризики не виконання запланованих показників доходів. Про це, представляючи в парламенті проект бюджету на 2012, при розгляді його в першому читанні, заявив голова парламентського комітету з питань бюджету Валерій Баранов, передає кореспондент РБК-Україна.

"На жаль, у нас немає підстав для збільшення показників надходжень проекту державного бюджету на 2012 р. Поряд з цим існують ризики щодо забезпечення виконання вже запланованих показників доходів, надходжень від приватизації державного майна і державних запозичень на наступний рік", - сказав Баранов.
За його словами, це відбувається в результаті нестабільності на зовнішніх фінансових ринках і в результаті виникнення другої хвилі фінансової кризи.
"Тому уряду, при підготовці проекту бюджету - 2012 р. до другого читання, необхідно додатково провести моніторинг стану світової економіки в поточному році з урахуванням міжнародних тенденцій. Оцінити внутрішні і зовнішні фактори для розвитку національної економіки", - заявив Баранов.
Він також висловив думку, що з часом вдасться виконати закладені в проекті бюджету 10 млрд грн від приватизації державного майна, оскільки до сьогоднішнього дня на розгляді парламенту не поданий проект Державної програми приватизації.
Не дивлячись на висловлені побоювання, представляючи позицію комітету Баранов, підкреслив, що запропонований урядом проект бюджету може бути прийнятий парламентаріями в першому читанні.