ua en ru

На сьогодні немає підстав вважати об'єднаний турнір чотирьох передвісником єдиної футбольної ліги, - Суркіс

На сьогоднішній день немає підстав вважати товариський об'єднаний турнір чотирьох за участю "Динамо" (Київ), "Шахтаря" (Донецьк), "Зеніта" (Санкт-Петербург) і "Спартака" (Москва) передвісником єдиної футбольної ліги України та Росії. Про це РБК-Україна повідомив віце-президент УЄФА Григорій Суркіс.

"Давайте розмови про те, що нинішній товариський турнір чотирьох команд є першою пробою пера об'єднаного чемпіонату і має щось спільне з цією ідеєю, ми виключимо. Сьогодні на це питання відповіді немає", - зазначив він.

Крім того, Григорій Суркіс зазначив, що як член виконкому УЄФА не може коментувати питання створення об'єднаного чемпіонату України і РФ.

"Щодо моєї думки про можливість проведення чемпіонату під егідою УЄФА, а відповідно і ФІФА, я жодного разу не давав своїх коментарів. Оскільки будь-який коментар може розглядатися під призмою, з одного боку, неетичності і некоректності, а з іншого - може виглядати як певний тиск. Я як член виконкому в рамках корпоративної етики не можу давати жодних роз'яснень", - пояснив він.

Водночас, Суркіс не виключає, що коли-небудь УЄФА розгляне це питання.

"Найважливіше, на мій погляд, немає нічого вічного. Головне - йти не революційним, а еволюційним шляхом. А життя сама покаже, наскільки можливо сьогодні при, за великим рахунком, неконсервативному підході... А той факт, що виконком і президент УЄФА Мішель Платіні не консервативні, був яскраво продемонстрований фактично з перших кроків після його обрання. Він говорив, що змінить формат Ліги Чемпіонів - і зробив це. Він обіцяв, що підніме привабливість Кубка УЄФА і відповідно була створена Ліга Європи. Т.е все це говорить про те, що консерватизм (в УЄФА) не присутній ні в якій мірі", - додав Суркіс.

Нагадаємо, 27 червня стартував товариський об'єднаний турнір за участю чотирьох клубів з Росії та України.