ua en ru

На ринку оренди житла ділова активність помітно знизилася

На цьому тижні особливих змін на вторинному ринку не відбулося. Кількість дзвінків по рекламі, переглядів і угод практично не змінилося. Ціни пропозицій продовжували плавно знижуватися у всіх основних сегментах.Знижуючи ціни пропозицій, продавці при проведенні переглядів торгів часто погоджуються на додаткові поступки в межах 5-10%. Що ж стосується потенційних покупців, то вони в основній своїй масі, чекають куди більш значного зниження цін, і нерідко вимагають знизити ціну ще на 20-30 і більше відсотків.

На цьому тижні особливих змін на вторинному ринку не відбулося. Кількість дзвінків по рекламі, переглядів і угод практично не змінилося. Ціни пропозицій продовжували плавно знижуватися у всіх основних сегментах.
Знижуючи ціни пропозицій, продавці при проведенні переглядів торгів часто погоджуються на додаткові поступки в межах 5-10%. Що ж стосується потенційних покупців, то вони в основній своїй масі, чекають куди більш значного зниження цін, і нерідко вимагають знизити ціну ще на 20-30 і більше відсотків.

До такого різкого зниження цін продавці, як правило, не готові. Тому до конструктивних діалогів справа доходить, м'яко кажучи, нечасто. Але тут дуже багато залежить від конкретної ситуації і готовності сторін до компромісів. Бувають угоди, коли ціни продажу близькі до середніх цін пропозицій.

Торги по -, як і раніше проводяться переважно в доларах. Курси перерахунку валют і особливості взаєморозрахунків зазвичай є предметами окремих домовленостей. Більшість продавців розраховують отримати гроші за квартири в доларах, на що погоджуються лише окремі покупці.

Поки неясно як учасники ринку будуть вирішувати цю проблему в майбутньому. Цілком можливо, з'являться структури, готові позичати на кілька днів великі суми в гривнях під заставу еквівалентних сум у доларах. Але зараз прагнення продавців отримати після оформлення угоди долари - одне з найбільш серйозних перешкод для досягнення домовленостей та укладання угод на вторинному ринку нерухомості Києва

Недавня висока ділова активність на ринку оренди знижується з кожним тижнем. Нічого незвичайного в цьому немає: ринок оренди традиційно активізується в серпні і заспокоюється в жовтні. Але цей рік був далеко не ординарним: потік біженців з Донбасу та Криму справив значний вплив на оренду київського житла. Зниження ділової активності в цих умовах означає, що багато біженців або виїхали з Києва, або змушені жити більш багато, знімаючи квартиру відразу для декількох сімей.
Джерело: domik.ua