ua en ru

На ремонт українських автодоріг необхідно 500 млрд грн на 10 років - Азаров (доповнення)

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що на ремонт українських автодоріг необхідно 500 млрд грн на 10 років. Про це Азаров повідомив в ході засідання Кабінету міністрів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Для масштабної модернізації автодоріг необхідно як мінімум 500 млрд грн. Це більше річного бюджету України, тому нам необхідно створити нову модель фінансування, яка дозволить вкладати в будівництво та ремонт автомагістралей як мінімум по 50 млрд грн щорічно протягом 10 років", - заявив Азаров.

За словами Азарова, в України є досвід залучення кредитів міжнародних фінансових організацій - Світового Банку, ЄБРР, Європейського інвестиційного банку: "але цього не достатньо, а крім того, кредити треба повертати".

"Таким чином, прийшов час залучити ресурс державно-приватного партнерства, або концесії", - зазначив Азаров.

Він також заявив: "Віце-прем'єр-міністру Бойко разом з міністром промислової політики Короленко і міністром інфраструктури Козаком доручаю почати розробку термінових заходів, а також довгострокової програми випуску на вітчизняних підприємствах якісного бітуму, високотехнологічних зміцнюючих матеріалів, дренажних та мостових конструкцій, інших матеріалів, а також дорогобудівельної техніки".

Читайте також: В Україні щорічно необхідно вкладати 60-100 млрд грн, щоб мати гарні дороги, - Азаров.