ua en ru

На ремонт Вуглегірської ТЕС потрібно не менше 100 млн грн, - Ставицький

На відновлення роботи Вуглегірської ТЕС потрібно не менше 100 млн грн, але остаточний кошторис буде визначено до кінця червня 2013 р. Про це заявив сьогодні міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький, відповідаючи на питання журналістів в Світлодарську, повідомила прес-служба Донецької ОДА.

Ставицький заявив, що перший та четвертий енергоблоки Вуглегірської ТЕС запрацюють не пізніше 1 грудня 2013 р. Вже до кінця цього місяця буде визначено остаточний кошторис відновлювальних робіт. При цьому він підкреслив, що необхідна для цього сума складе понад 100 млн грн.

"Це менше, аніж планувалося раніше, адже як з'ясувалося основні агрегати станції виявилися непошкодженими", - сказав глава Міненерговугілля.

Ставицький також підкреслив, що 90% обладнання, що буде придбано в рамках відновлення роботи Вуглегірської ТЕС вироблено вітчизняними підприємствами.

Під час наради її учасниками було також обговорене питання відновлення роботи системи теплопостачання міста до початку опалювального сезону 2013-2014 рр. Як повідомив Ставицький, вже найближчим часом Урядом буде виділено 57,5 млн грн, що необхідні для будівництва котельні в Світлодарську.

Нагадаймо, що пожежа на Вуглегірській ТЕС сталася 29 березня цього року. Її причиною стало займання вугільного пилу в перетираючому обладнанні другого енергоблоку. Внаслідок аварії роботу станції було зупинено.

Читайте також: На Вуглегірській ТЕС уже демонтовано близько 900 т металоконструкцій та перекриття машзалу