ua en ru

На реалізацію водовідведення в Одесі потрібно 500 млн грн

Найбільше для всього чорноморського узбережжя водовідведення повиннно бути реалізоване в Одесі протягом 2011 р. Про це 24 березня під час робочої поїздки в Одеську обл. повідомив віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Віктор Тихонов, повідомляє прес-служба Кабміну.
"Проект такої якості - четвертий за величиною в світі. В будівництво вкладено 90 млн грн. Ще потрібно 500 млн грн. Генеральний підрядник готовий вкладати свої гроші за умови, якщо ми зобов'язуємося цю суму протягом найближчих місяців погасити", - сказав В.Тихонов.
Також він підкреслив, що за результатами сьогоднішньої перевірки він задоволений ходом будівництва об'єкту.
Водовідвід діаметром 4 метри пройде по дну моря в каналі в районі одеського пляжу Лузанівка, де буде виробляти стік на відстані 4 км від узбережжя. Сьогодні стік виробляється на відстані 130 м від міського узбережжя. Реалізація проекту була затверджена в Кабміні, після чого отримала всі необхідні узгодження.
У ході сьогоднішньої робочої поїздки в Одеську обл. В.Тихонов брав участь у роботі комісії з перевірки технічного стану систем централізованого водовідведення в Одеській обл. Тут централізованими системами водовідведення забезпечено 60 населених пунктів (5% загальної їх чисельності). Загальна протяжність каналізаційних мереж - 1427,9 км, з яких 487,7 км - в аварійному і вітхому стані. Найбільша питома вага старих і аварійних мереж у містах Ананьєв (51%), Арциз (50%), Рені (44%), Вилкове (46%), Білгород-Дністровський (43%).
В.Тихонов також оглянув каналізаційні очисні споруди Одеси і провів розширену нараду за результатами огляду технічного стану централізованих систем водовідведення та каналізаційних очисних споруд у Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській, Одеській та Херсонській обл.