ua en ru

На реалізацію програми придбання "доступного житла" в Севастополі необхідно близько 780 млн грн

На реалізацію Регіональної цільової програми будівництва (придбання) доступного житла в Севастополі на 2010-2017 роки необхідне фінансування в об'ємі 776,8 млн грн. Про це повідомив голова Севастопольської міської державної адміністрації (СМДА) Валерій Саратов, передає прес-служба адміністрації.
Програма передбачає в 2010-2017 можливість забезпечити житлом 2193 сім'ї, побудувавши 137,09 тис. кв. м загальної площі житла, стабілізацію роботи будівельного комплексу і зміцнення виробничої бази підприємств будівельної галузі міста.
Для здійснення будівництва запланованих обсягів житла необхідне фінансування в обсязі 776,8 млн грн. При цьому передбачається, що з державного бюджету має бути отримано 196,45 млн грн; з місцевого - 46,11 млн грн; з інших (коштів громадян) - 534,24 млн грн.
"Програму потрібно було прийняти, тому що під неї можна буде отримати кошти від держави, як передбачено за роками", - сказав В.Саратов.
Він також підкреслив, що "якщо наступного року хоч якась частина програми реалізовуватиметься, місто повинне підготувати всю необхідну документацію і землю".
Згідно із програмою, будівництво доступного житла передбачає впровадження механізму збереження коштів громадянами для будівництва (придбання) житла через накопичення індивідуальних цільових внесків на спеціальних банківських депозитних рахівницях для отримання кредиту, удосконалення механізму державної підтримки будівництва (придбання) доступного житла і розвиток системи іпотечного житлового кредитування.