ua en ru

На реалізацію нацпроекту "Нове життя" планується закласти до бюджету 2012 р. 380 млн грн, - Акімова

На реалізацію національного проекту "Нове життя" з будівництва перинатальних центрів планується до бюджету 2012 року закласти 380 млн грн. Про це заявила перший заступник голови Адміністрації Президента Ірина Акімова, передає кореспондент РБК-Україна.

"Якщо брати національний проект зі створення перинатальних центрів, то сума, яка планується, - я сподіваюся, вона з'явиться в бюджеті, - це сума близько 380 млн грн. З одного боку, напевно, можна сказати, гроші невеликі. Але враховуючи ситуацію в світі, напруженість в області бюджету, я думаю, що це може серйозно підтримати. І найважливіше - це використання їх за цільовим призначенням", - сказала Акімова.

За її словами, вже цього року на пілотні регіони, зокрема на дообладнання системи екстреної допомоги виділено 200 млн грн.

"Це закупівля, передусім, устаткування. Наступного року додатково буде виділено близько 300 млн грн також на пілотні регіони, і значна частина з цих грошей планується йти на первинний рівень (медицини)... Дообладнання, дооснащення медпрепаратами, перш за все в сільській місцевості, де їх особливо не вистачає. Зокрема забезпечення сімейних лікарів, насамперед у сільській місцевості, транспортом для того, щоб вони могли доїхати до хворих", - підкреслила Акімова.