ua en ru

На відстані 10 км від кордону України російських військ немає, - Держприкордонслужба

На відстані 10 км від кордону України військ Російської Федерації немає.

На відстані 10 км від кордону України військ Російської Федерації немає. Про це 20 травня на брифінгу заявив помічник голови Державної прикордонної служби Сергій Астахов, передає кореспондент РБК-Україна.

"За місяць ми чули 3 рази, що війська будуть відведені від кордону. Максимум що було - це ротація. Приблизно 3 тижні тому ми відзначали демонстративну поведінку російських військових, коли вони підходили на 300 метрів до кордону і потім йшли вглиб своєї території. Вчора прикордонний літак із сучасним тепловизіром обстежив 820 кілометрів кордону. На відстані 10 кілометрів від кордону російських військ немає, а що відбувається у 100 кілометровій зоні - це не наша компетенція", - заявив Астахов.

Раніше у прес-службі Держприкордонслужби повідомили, що посилять охорону кордонів напередодні і в період президентських виборів, призначених на 25 травня. Так, зусилля будуть спрямовані на українсько-російську ділянку кордону в межах Донецької та Луганської областей і на адміністративному кордоні між Херсонською областю та Кримом.

Зазначимо, як заявив сьогодні в.о. заступник голови Адміністрації Президента України, нардеп із фракції "Батьківщина" Андрій Сенченко, Україна не може забезпечити повноцінну охорону кордону з Росією.