ua en ru

В Україні на розгляд кожного судді окружного адмінсуду щомісяця в 2011 р. надходило 49 справ і матеріалів,- Пасенюк

На розгляд кожного судді окружного адміністративного суду в Україні щомісяця в 2011 р. у середньому надходило 49 справ і матеріалів. Про це повідомив у ході конференції суддів адміністративних судів України голова Вищого адмінсуду України Олександр Пасенюк, передає кореспондент РБК-Україна.
"На розгляд кожного судді окружного адміністративного суду у середньому надходило 49 справ і матеріалів, і практично така ж кількість була розглянута. До судді апеляційного адмінсуду щомісяця в середньому надходило 293 справи за апеляційними скаргами. Середній показник розгляду справ і матеріалів становив 199", - розповів Пасенюк.
Також він зазначив, що найбільший показник середньомісячного надходження позовних заяв на розгляд до одного судді був у Хмельницькому окружному адмінсуді - 114 позовних заяв, що в понад 2 рази більше, ніж середній показник. Крім того, він додав, що кількість звернень до суду касаційної інстанції зросла на 1% порівняно з відповідним періодом минулого року.
"Це призвело до збільшення середньомісячного надходження матеріалів на розгляд до одного судді Вищого адмінсуду України - з 93 у січні-червні 2010 р. до 138 в аналогічний період 2011 р.", - додав Пасенюк.