ua en ru

На Придніпровській ТЕС вдалося запустити другий енергоблок на вугіллі з ПАР

Придніпровська ТЕС почала працювати двома енергоблоками, що є мінімально можливим складом обладнання для надійної роботи в осінньо-зимовий період. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ДТЕК, передає РБК-Україна.

"У складній ситуації повного спрацювання вугільного складу Придніпровської ТЕС ДТЕК уклав контракти на поставку 330 тис. тонн вугілля з ПАР. Перше з двох суден прибуло в Україну 8 лютого, повністю розвантажено, вугілля постачається на антрацитовые ТЕС компанії. Завдяки цьому, зокрема, ми змогли включити в роботу ще один енергоблок Придніпровської ТЕС, - підкреслює директор з генерації електроенергії ДТЕК Енерго Дуйсен Мергалиев. - При цьому ми розуміємо, що імпорт вугілля - це лише тимчасова міра в кризовій ситуації. Найбільш логічне рішення для забезпечення енергонезалежності України - забезпечення безперебійного вивезення вугілля із зони АТО на українські ТЕС. Це для держави економічно доцільніше імпорту енергоносіїв, адже українське вугілля зараз вдвічі дешевше завезеного ззовні, і поставити його на ТЕС можна набагато оперативніше".

Повідомляється, що на складі Придніпровської ТЕС зараз перебуває 31 тисяча тонн вугілля. Цієї кількості палива при роботі двома енергоблоками вистачить на 12 днів роботи. Вимушена робота тільки одним енергоблоком тривала з 29 грудня 2014 року і була обумовлена критично низьким запасом палива на Придніпровській ТЕС.

Відомо, що Придніпровська ТЕС є єдиним джерелом тепла і гарячої води для частини жителів Дніпропетровська (20%) і одним із ключових виробників електроенергії в регіоні. При повноцінної завантаженні станція виробляє 1200 МВт - кількість електроенергії, порівнянне з 76% потреби населення і промисловості Дніпропетровська. Від Придніпровської ТЕС живляться 18 високовольтних ліній електропередач, за яким електроенергія подається на промислові підприємства, населенню, в сусідні регіони.