ua en ru

На пам'ятник "Небесної сотні" поки немає коштів, - КМДА

На створення і встановлення пам'ятника "Небесної сотні" поки немає коштів. Про це в ефірі телеканалу 112 повідомив заступник головного архітектора Києва Петро Захарченко.

На створення і встановлення пам'ятника "Небесної сотні" поки немає коштів. Про це в ефірі телеканалу 112 повідомив заступник головного архітектора Києва Петро Захарченко, розповідаючи про можливу реконструкцію Майдану.

"Зараз немає коштів. Можливо, ми будемо створювати такий благодійний фонд... Перший етап - це створення монумента, а в подальшому комплексна реконструкція всієї площі", - сказав Захарченко.

Він зазначив, що проект пам'ятника буде обраний на всеукраїнському конкурсі.

Захарченко також повідомив, що на Майдані Незалежності можуть статися архітектурні зміни, але для їх втілення необхідно громадське обговорення. "Я кажу не про одиничне рішеннія, а про комплексне вирішенні всієї площі, і це буде за проектом кращих спеціалістів, художників, архітекторів, дизайнерів. Я думаю, що це також потребує громадського обговорення", - пояснив Захарченко.

Він додав, що в рамках архітектурного рішення на другому етапі деякі пам'ятники на Майдані Незалежності можуть бути реконструйовані і навіть перенесені в інше місце.

Серед можливих місць встановлення пам'ятника "Небесної сотні": Європейська площа Бессарабська площа (на місці пам'ятника Леніну).

Нагадаємо, 82 людини загинули під час зіткнень протестувальників і правоохоронців в Києві з 18 лютого. Загиблих хочуть вшанувати перейменуванням столичній вулиці Інститутська у вулицю Небесної сотні або Героїв Небесної сотні. Саме на Інститутській було застрелено найбільше учасників Євромайдану.