ua en ru

На відкритті фондових торгів в США сьогодні очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 21 лютого очікується підвищення провідних індексів. Інвестори, які встигли "переварити" несприятливу інформацію попереднього дня, налаштовані досить оптимістично.

На відкритті фондових торгів в США 21 лютого очікується підвищення провідних індексів. Інвестори, які встигли "переварити" несприятливу інформацію попереднього дня, налаштовані досить оптимістично.

Напередодні торгової сесії напередодні настрій інвесторів було дещо зіпсоване макроекономічними даними з Китаю і Європи. Ділова активність у виробничому секторі промисловості КНР в лютому 2014 р., за попередніми даними, склала лише 48,3 пункту, опустившись до 7-місячного мінімуму. Індекс PMI для країн Європи єврозони також став розчаруванням для аналітиків. Виняток склала лише Німеччина, де індекс хоча б не опустився нижче січневого показника.

На цьому тлі інвестори приготувалися до слабкого старту. Ситуацію змогла виправити лише публікація даних по індексу PMI для економіки самих Штатів. За півгодини до старту торгів агентство Markit опублікувало попередні лютневі дані з ділової активності (PMI) в обробній промисловості США. При консенсус-прогнозі 53 пункту і січневому значенні 53,7 пункту в лютому PMI в обробній промисловості піднявся до 56,7 пункту, що стало для інвесторів доброю новиною. Також напередодні були опубліковані дані по інфляції в США, але вони не мали сильного впливу на торги, так як не стали несподіванкою для інвесторів.

Нинішній день видався небагатим на макроекономічні новини. Серед сьогоднішніх доповідей значущий лише звіт про продажі існуючого житла в США. Аналітики очікують, що в січні продажі знизяться на 4,3%. Також сьогодні очікується виступ президента Федерального резервного банку Сент-Луїса Джеймса Булларда, яке, можливо, зможе пролити світло на подальшу стратегію ФРС США.

Очікування інвесторів також пов'язані з майбутнім засіданням G20, який пройде 22-23 лютого в Австралії. Тут зустрінуться міністри фінансів і керівники центробанків країн-учасниць. Очікується, що центральною темою зустрічі стане вплив політики Федрезерву США щодо згортання програми "кількісного пом'якшення" на економіки, що розвиваються.

До офіційного торгового старту результати своєї фінансової діяльності оприлюднить провайдер супутникового телебачення Dish Network.

Котирування автовиробника General Motors можуть опинитися під тиском інформації про те, що компанія звинувачується в затримці необхідного відкликання несправних автомобілів. За даними ЗМІ, в аваріях за участю дефектних авто загинули щонайменше 6 осіб.

Станом на 11:23 за київським часом 21 лютого 2014 р. ф'ючерси на індекс Dow Jones підвищилися на 37,00 пункту (+0,23%), на індекс S&P - ростуть на 3,00 пункту (+0,16%), на індекс Nasdaq - на 4,50 пункту (+0,12%).