ua en ru

На відкритті фондових торгів в США сьогодні очікується зниження провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 22 вересня 2011 р. очікується зниження провідних індексів. Динаміка ф'ючерсів на провідні біржові індикатори свідчить про те, що індекс Standard & Poor's 500 може продовжити зниження четвертий день поспіль на тлі стурбованості інвесторів перспективами глобального економічного зростання і ситуацією з банківським фінансуванням.
Приводів до песимізму в учасників ринку вистачає після того, як Федеральна резервна система (ФРС) США за підсумками чергового засідання з грошово-кредитної політики попередила про "значні ризики" погіршення стану американської економіки, а міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service знизило довгостроковий кредитний рейтинг однієї з найбільших в США банківських компаній Bank of America з А2 до Ваа1 з "негативним" прогнозом.
Експерти вказують, що всі ознаки свідчать про розвиток ситуації в напрямку другого витка кредитної кризи. Це обумовлює складну обстановку на фондових майданчиках світу, де сьогодні спостерігаються значні розпродажі.
Відкриття американських торгів 22 вересня ц.р., ймовірно, повторить відкриття європейських торгів, де в значний мінус пішли котирування банків і гірничодобувних компаній. У зв'язку з цим варто чекати зниження вартості акцій Bank of America, Citigroup, Wells Fargo і металургійних Alcoa і Freeport McMoRan.
Понижувальний тиск на котирування ресурсодобувних компаній США можуть надати новини з КНР, де останні дані свідчать про уповільнення зростання виробництва в обробному секторі. Згідно із прогнозом аналітиків, індекс, що відображає ситуацію в обробному секторі промисловості КНР, у вересні 2011 р. продемонструє зниження третій місяць поспіль.
Станом на 13:40 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 165,00 пункту (-1,59%), на індекс S&P - на 19,40 пункту (-1,68%), на індекс Nasdaq - на 35,00 пункту (-1,56%).