ua en ru

На відкритті фондових торгів в США очікується зниження індексів через підсумки виборів в Греції і Франції

На відкритті фондових торгів в США 7 травня 2012 р. очікується зниження провідних індексів на тлі підсумків виборів в Греції і Франції. Всі світові біржі забарвилися сьогодні в "червоний" колір під впливом побоювання, що новий уряд Греції захоче переглянути кредитну угоду з Євросоюзом і Міжнародним валютним фондом (МВФ) або зовсім відмовиться від нього. Додає невизначеності і майбутній курс нового Президента Франції Франсуа Олланда, який раніше заявляв, що не збирається робити ставку на суцільне урізування бюджетних витрат.

Економічна ситуація в самих Сполучених Штатах також не виглядає оптимістично: опубліковані 4 травня ц.р. дані Міністерства праці показали, що приріст робочих місць в економіці США за квітень 2012 р. склав лише 115 тис. проти очікувань ринку на рівні 160 тис.

Акції страхової корпорації American International Group (AIG), націоналізованої в кризу, можуть значно подешевшати, після того як Міністерство фінансів США оголосило про продаж 163,9 млн акцій страховика за ціною 30,5 дол. за папір - на загальну суму 5 млрд дол. В результаті розміщення частка держави в капіталі AIG знизиться з 70% до 63%.

Котирування нафтових компаній будуть знижуватися на тлі падіння світових цін на нафту: в ході сьогоднішніх торгів ф'ючерси Brent опускалися нижче рівня 111 дол./бар. - до найнижчого значення з кінця січня ц.р., контракт WTI знижувався до 95,34 дол./бар. - мінімуму з середини грудня 2011 року. Нафта на світовому ринку дешевшає вже четвертий торговельний день поспіль.

Станом на 15:42 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 56 пунктів (-0,43%), на індекс S&P - на 4,10 пункту (-0,30%), на індекс Nasdaq - на 8,75 пункту (-0,33%).