ua en ru

На відкритті фондових торгів у США очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів у США 1 серпня 2012 р. очікується підвищення провідних індексів на тлі надій інвесторів на дії центробанків: на цьому тижні повинні відбутися засідання Федеральної резервної системи (ФРС) США і Європейського центрального банку (ЄЦБ), на яких, як очікується, можуть бути оголошені нові заходи зі стимулювання економіки.

Сьогодні ближче до кінця торгової сесії в Нью-Йорку комітет з операцій на відкритому ринку (FOMC) ФРС США за підсумками дводенного засідання оголосить про своє рішення по рівню базової облікової ставки.

Крім того, о 17:00 за київським часом з'являться дані по індексу ділової активності в промисловості і обсягу витрат на будівництво в США, які також зацікавлять інвесторів. Пізніше будуть оприлюднені дані Міністерства енергетики США по комерційних запасах сирої нафти за черговий звітний тиждень, які можуть вплинути на котирування нафтогазових компаній США ExxonМobil, Chevron і ConocoРhillips.

Серед корпоративних новин слід зазначити звіт MasterСard (другий за величиною в світі оператор кредитних карт): компанія оголосить про результати за II квартал 2012 р. Свої фінансові звіти також представлять страхова Metlife, медіаконгломерат Time Warner і легендарний виробник мотоциклів Harley-Davidson.

Станом на 13:16 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 26,00 пункту (+0,20%), на індекс S&Р - на 4,10 пункту (+0,30%), на індекс Nasdaq - на 11,00 пункту (+0,42%).

Нагадаємо, фондовий ринок США 1 серпня закрився в мінусі.