ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 9 листопада очікується зниження провідних індексів

На відкритті фондових торгів у США 9 листопада 2011 р. очікується пониження провідних індексів після того, як ринкова прибутковість 10-річних держоблігацій Італії досягла 7-процентної позначки, яку аналітики називають "точкою неповернення". При вартості запозичень на рівні 7% фінансування бюджетного дефіциту і держборгу Італії стає скрутним, і країні може знадобитися екстрена допомога партнерів по єврозоні або Міжнародного валютного фонду (МВФ). На цьому фоні інвестори знов заговорили про боргові проблеми єврозони і погіршення ситуації в Європі, що відбилося на динаміці ф'ючерсів на провідні біржові індикатори США.
Незабаром після відкриття торгової сесії в США буде опублікований ряд макроекономічних новин, які можуть вплинути на настрій учасників ринку і котирування компаній. О 17:00 за київським часом Міністерство торгівлі США відзвітує про товарні запаси на складах оптової торгівлі у вересні 2011 р. О 17:30 за київським часом Міністерство енергетики повідомить про запаси нафти за черговий звітний тиждень (насамперед публікація цих даних відіб'ється на акціях нафтогазових ExxonМobil, Chevron і ConocoРhillips).
Продовжать чинити вплив на ринок і корпоративні новини. Так, зниженням котирувань можуть відкритися торги для найбільшого в світі розробника програмного забезпечення для графічного дизайну Adobe Systems. Раніше компанія знизила власний прогноз по чистому прибутку на акцію на IV квартал 2011 р., повідомивши, що чекає показника на рівні 0,30-0,38 дол./акція, а не 0,41-0,5 дол./акція, як прогнозувалося раніше. На цьому фоні акції компанії, що торгуються на європейських майданчиках, нестримно втрачають в ціні.
Після закриття торгової сесії з'явиться квартальний звіт Cisco Systems Inc., найбільшого в світі виробника мережевого устаткування, призначеного для обслуговування мереж видаленого доступу, сервісів безпеки, мереж зберігання даних, маршрутизації і комутації, а також для потреб комерційного ринку IР-комунікацій і корпоративного ринку. Крім того, сьогодні очікуються звіти Computer Sciences Corp. (займається розробками в області IT), Dean Foods (виробник молочної продукції) і Macy's (мережа роздрібної торгівлі).
Станом на 14:01 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 251,00 пункту (-2,07%), на індекс S&Р - на 31,80 пункту (-2,50%), на індекс Nasdaq - на 53,25 пункту (-2,22%).