ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 8 листопада очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів у США 8 листопада 2011 р. очікується незначне підвищення провідних індексів слідком за ринками Європи напередодні голосування щодо затвердження виконання бюджету за 2010 р. в парламенті Італії. Само по собі це голосування не представляє особливого значення, але його негативний результат може означати втрату парламентської більшості правлячої коаліції. Напередодні італійський прем'єр Сільвіо Берлусконі в черговий раз заявив, що не збирається покидати свій пост і, як і раніше, має в своєму розпорядженні більшість в парламенті.
Тим часом прибутковість 10-річних держоблігацій Італії в ході сьогоднішніх торгів встановила новий рекорд за час існування єврозони - 6,74%. Прибутковість держоблігацій Італії близька до критичної відмітки в 7%, досягнення якої раніше змусило Грецію, Ірландію і Португалію звернутися за допомогою до Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду (МВФ).
За відсутності макроекономічних новин в США саме події в Європі стануть визначальними для американського фондового ринку. Крім того, сьогодні в другій половині дня в Брюсселі відбудеться засідання міністрів фінансів країн Євросоюзу, до якого буде приковано увагу інвесторів. На конференції обговорюватимуться питання, зокрема про розширення кредитного потенціалу Європейського фонду фінансової стабільності(EFSF).
Підвищенням котирувань на відкритті торгів можуть наголоситися американські банки, включаючи Bank of America, Citigroup J.Р.Мorgan Chase і Morgan Stanley, які повторять позитивну динаміку європейських "колег". Зростанню котирувань в європейському банківському секторі сприяли корпоративні новини, зокрема квартальні звіти британського банку Lloyds Banking Group і французького Societe Generale.
Свої фінансові звіти оприлюднять сьогодні і компанії із США, зокрема виробник годинника Fossil і Amerigas Partners (займається виробництвом пропану).
Станом на 13:42 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 42,00 пункту (+0,35%), на індекс S&Р - на 2,50 пункту (+0,20%), на індекс Nasdaq - на 15,25 пункту (+0,64%).