ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 8 грудня очікується зниження провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 8 грудня 2011 р. очікується зниження провідних індексів. Знову вся увага інвесторів спрямована на Європу і події, що відбуваються там. Так, сьогодні учасників ринку будуть цікавити в першу чергу дії Європейського центрального банку, який проведе засідання керуючої ради. Багато аналітиків сходяться на думці, що напередодні підсумків саміту Євросоюзу 9 грудня 2011 р. Європейський центральний банк (ЄЦБ) відповість на які згущуються хмари боргової кризи і погіршення кон'юнктури ослабленням монетарної політики.
Одночасно учасники ринку сподіваються на те, що європейські політики що відкривається сьогодні в ході дводенної зустрічі зможуть узгодити програму виходу з кризи, що передбачає низку конкретних заходів.
Певний тиск на фондовий ринок роблять новини про те, що міжнародне рейтингове агентство Standard & poor's (S&P) помістило рейтинг Євросоюзу на перегляд з можливим пониженням. Як пояснює агентство, дані дії відображають негативний вплив систематичних потрясінь у фінансовій сфері Євросоюзу на його кредитний рейтинг. Standard & poor's, що сподівається завершити перегляд кредитного рейтингу Євросоюзу після Європейського саміту, який пройде з 8 по 9 грудня ц.р.
До цього, 5 грудня 2011 р., Standard & poor's помістило довгострокові суверенні кредитні рейтинги 15 країн єврозони в список на перегляд з можливим пониженням. В список на перегляд, зокрема, були поміщені рейтинги "флагманських" економік Європи - Німеччини і Франції.
На цьому тлі на відкритті торгів зниженням котирувань може відзначитися банківський сектор з такими кредитними організаціями, як Bank of America, Citigroup, JP Morgan Chase, Wells Fargo і пр.
На рух котирувань зможуть вплинути і макроекономічні новини, зокрема дані щодо числа первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття з 27 листопада по 2 грудня, а також дані щодо товарних запасів на складах оптової торгівлі США в жовтні.
На котирування нафтогазової компанії Chevron Corp. можуть вплинути новини про те, що компанія має намір збільшити капзатрати в 2012р. McGraw Hill-Companies (американська компанія, що займається видавничою діяльністю, телемовлення, наданням фінансових і бізнес-послуг) запустила програму зворотного викупу акцій на 500 млн дол. і повідомила, що скоротить близько 550 робочих місць.
Станом на 14:22 по Києву котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 11,00 пункту (-0,09%), на індекс S&P - на 2,60 пункту (-0,21%), на індекс Nasdaq - на 2,50 пункту (-0,11%).