ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 8 серпня очікується зростання провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 8 серпня очікується підвищення провідних індексів. Біржі поступово відновлюються після спаду попередніх трьох сесій на тлі коментарів ряду представників Федеральної резервної системи США. Інвесторів цікавлять подальші кроки ФРС США в питаннях скорочення програми "кількісного пом'якшення", зокрема терміни її згортання.

Раніше глава ФРС Бен Бернанке сказав, що це відбудеться "пізніше цього року". Один з представників ФРС - глава Федерального резервного банку Атланти Девід Локхарт - уточнив, що про це може бути оголошено за підсумками будь-якого з трьох, що залишилися до кінця року засідань Комітету з операцій на відкритому ринку (FOMC). Іншими словами, ФРС може почати знижувати обсяги програми скупки активів вже у вересні 2013 р.
До відкриття торгової сесії Міністерство праці США оприлюднить дані по кількості первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття за тиждень, що завершився 3 серпня 2013 р. Аналітики прогнозують значення цього показника на рівні 336 тис. вимог.

Певний інтерес будуть представляти корпоративні новини. До відкриття торгової сесії свій фінансовий звіт оприлюднила американська корпорація Mondelez International Inc., раніше відома як Kraft Foods Inc. Чистий прибуток компанії за підсумками першого півріччя 2013 р. знизився на 35,7% і склала 1,18 млрд дол., виручка виросла на 0,8% в річному численні і склала 17,34 млрд дол.

Особливий інтерес трейдерів буде забезпечений ритейлу у зв'язку із звітом Costco Wholesale Corp., публикующей квартальні результати раніше конкурентів. Компанія повідомила, що зіставні продажі зросли на 4% у липні 2013 р., хоча аналітики чекали зростання зіставних продажів на 5%.

Знижковий сервіс Groupon відзвітував про обсяг продажів, превзошедшем очікування експертів, що сприятиме зростанню вартості акцій компанії на відкритті торгової сесії.

Станом на 13:27 за Києвом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 38,00 пункту (+0,25%), на індекс S&P - на 3,30 пункту (+0,20%), на індекс Nasdaq - на 6,50 пункту (+0,21%).