ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 7 березня очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 7 березня 2011 р. очікується підвищення провідних індексів. У відсутності важливих статистичних даних по американській економіці, увага учасників ринку буде прикута до ситуації в Лівії, де армія Муаммара Каддафі веде кровопролитні бої з військами опору. Крім того, без оптимізму трейдери сприймуть і рішення міжнародного рейтингового агентства Moody's знизити рейтинг урядових зобов'язань Греції з Ва1 до рівня В1. У Moody's своє рішення пов'язують зі слабкою результативністю "амбітних" планів грецької влади щодо фінансового оздоровлення країни, передає РБК.
Подібні новини, як очікується, не будуть сприяти активному росту або падінню котирувань представників банківського сектора Нового світу. У флетових лінії почнуть свій рух акції таких американських банківських гігантів, як Bank of America Corp., Фінансової корпорації Citigroup, банків Morgan Stanley, і JPMorgan Chase & Co. та інших компаній.
Між тим, дорожчати можуть сьогодні цінні папери енергетичних компаній США на тлі значного зростання цін на нафту. З початку дня ціна бареля американської легкої нафти з поставкою у квітні ц.р. встигла вирости на 2 дол, наблизившись до позначки в 106,4 дол На цьому тлі варто очікувати активності по акція нафтового гіганта Exxon Mobil, а також і його конкурентів, включаючи ConocoPhillips і Chevron.
Разом з тим, в плюсі можуть проходити торги для американських горнодобитчіков, завдяки зростанню цін на золото і інші метали. Так, підвищенням котирувань відзначиться, ймовірно, найбільший в США виробник алюмінію Alcoa, а також таких представників "золотої підгалузі" як Newmont Mining і Barrick Gold.
Окремо слід відзначити американську мідьовидобувної компанії Freeport-McMoRan Copper&Gold Inc. Не виключено, що трейдери з оптимізмом сприймуть новину про те, що останні великі зсуви в індонезійській провінції Папуа не нашкодили підприємствам Freeport-McMoRan в регіоні.
Також в плюсі можуть відкритися сьогодні акції міжнародної мережі кав'ярень Starbucks після того, як глава компанії Говард Шульц у інтерв'ю американським ЗМІ поспішив заспокоїти ринок щодо можливого підвищення цін на продукцію Starbucks.
Станом на 14:10 котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 31 пункт (+0,26%), на індекс S&P виросли на 4,20 пункту (+0,32%), а на індекс Nasdaq - на 5,25 пункту (+0,22%).