ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 6 листопада очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 6 листопада 2013 р. очікується підвищення провідних індексів на тлі очікування інвесторами нової порції корпоративних новин і макроекономічних даних.

Сезон корпоративної звітності триває, підігріваючи інтерес інвесторів. Сьогодні до офіційного відкриття торгів результати своєї діяльності за III квартал 2013 р. оприлюднить конгломерат новинарного та розважального профілю Time Warner. Якщо вірити прогнозам ринку, прибуток на акцію компанії за підсумками кварталу складе 0,89 дол./акція, що трохи вище показника роком раніше (0,86 дол./акція). Котирування Time Warner в ході продовженої торгової сесії напередодні і напередодні звітності зросли на 0,03%.

Американська телерадіомережа CBS, оператор мережі супермаркетів Whole Foods, а також компанія SolarCity, що працює в області поновлюваних джерел енергії, оприлюднюють свої показники за квартал вже після офіційного старту торгової сесії. Очікуваний прибуток на акцію CBS може скласти 0,76 дол. проти 0,65 дол./акція роком раніше. Ринкова капіталізація CBS за підсумками сесії напередодні виросла на 0,7%. Напередодні звітності Whole Foods її котирування в ході pre-market торгів ростуть на 0,4%. Аналітики чекають, що прибуток компанії на акцію становитиме 0,31 дол./акція, що на 1 цент вище показника за III квартал 2012р. Вартість паперів SolarCity до офіційного торгового старту скорочується на 1,2%.

Серед актуальних макроекономічних звітів, очікуваних на цьому тижні, одним з найважливіших для інвесторів стане доповідь по ринку праці США від статистичного управління Міністерства праці країни. Звіт буде оприлюднений 8 листопада 2013 р.

Попередня торгова сесія в США завершилася різноспрямованим рухом індексів, що в першу чергу пов'язано з вичікувальною позицією трейдерів, які уважно стежать за майбутню публікацією корпоративних звітів. Тим часом оптимізм інвесторів продовжує зміцнювати рішення Федеральної резервної системи (ФРС) США про збереження програми "кількісного пом'якшення" незмінною. Гравці сподіваються, що скорочення обсягу викупу облігацій за QE3 відбудеться не раніше, ніж у середині майбутнього року, хоча деякі аналітики вважають, що ФРС почне урізати програму вже в березні 2014 р.

Котирування акцій виробника електрокарів Tesla продовжують падіння. В ході pre-market торгів акції компанії подешевшали більш ніж на 10%. Приводом для цього стала квартальна звітність компанії, оприлюднена раніше. В цілому квартал видався непоганим для компанії, проте вразити інвесторів йому не вдалося. Акції мультимедійної 21st Century Fox також понесли втрати, після того як прибуток компанії за I фінансовий квартал 2014 р. виявилася нижчою від прогнозованої.

Станом на 15:45 мск 6 листопада ф'ючерси на індекс Dow Jones ростуть на 66,00 пункту (+0,42%), на індекс S&P - на 9,7 пункту (+0,55%), а на індекс Nasdaq піднімаються на 11,75 пункту (+0,35%).