ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 6 грудня 2011 р. очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 6 грудня 2011 р. очікується підвищення провідних індексів. Незважаючи на новини з єврозони, раніше сьогодні відправили основні європейські індикатори в "мінус", американські інвестори проявляють обережний оптимізм.
Зазначимо, що раніше міжнародне рейтингове агентство S&P вирішило помістити довгострокові суверенні кредитні рейтинги 15 країн єврозони на перегляд з можливим пониженням. У список на перегляд, в тому числі, були поміщені рейтинги "флагманських" економік Європи: Німеччини і Франції. Проте трейдери налаштовані досить позитивно напередодні дводенного саміту лідерів країн - учасниць ЄС, який відкриється 8 грудня. Біржових гравців також підбадьорили новини про те, що канцлер Німеччини Ангела Меркель і Президент Франції Ніколя Саркозі за підсумками чергової зустрічі виробили план внесення змін до європейські конвенції. Зокрема, лідери рекомендують включити до угоди пункт накладення автоматичних санкцій на порушників бюджетної дисципліни (в тому випадку, якщо дефіцит бюджету держави перевищує встановлений ліміт у 3% ВВП) і ввести спеціальний європейський орган, який міг би контролювати національні бюджети 17 держав єврозони.
Зростання ф'ючерсів стримується за рахунок порівняно несприятливої ​​ситуації в сировинному секторі. Нафта напередодні відкриття торгової сесії дешевшає: зокрема, ціни на американські ф'ючерси Light Sweet наближаються до планки в 100 дол./бар. Це може негативно позначитися на акціях нафтогазових компаній Chevron, ExxonMobil і ConocoPhillips, а також нафтосервісних Halliburton і Schlumberger.
У сегменті корпоративних новин інвестори звернуть увагу на високотехнологічні компанії. Сьогодні Міжнародна комісія з торгівлі винесе рішення щодо чергового спору між американською компанією Apple і тайванською HTC. Виробник iPhone звинувачує конкурента у двох порушеннях патентних прав.
Станом на 13:55 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 44,00 пункту (+0,36%), на індекс S&P - на 3,00 пункту (+0,24%), на індекс Nasdaq - на 11,25 пункту (+0,48%).