ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 6 серпня не очікується значного зміни індексів

На відкритті фондових торгів в США 6 серпня очікується незначна зміна провідних індексів. Інвестори взяли паузу" після насичених попередніх торгових сесій, вважає аналітик - за підсумками торгів 2 серпня американські біржі зросли до рекордних значень на тлі публікації даних по ринку праці.

"Після ралі попередньої торгової тижня на біржах настало затишшя", - коментують ситуацію експерти.

Як і на європейських біржах, на відкриття американських бірж інвестори не чекають єдиної динаміки котирувань. З макроекономічної статистики, здатної задати напрямок торгів, сьогодні буде оприлюднена лише інформація Міністерства торгівлі США, яке відзвітує про негативне сальдо торгового балансу США в червні 2013 р.

Серед корпоративних новин трейдерів можуть зацікавити фінансові звіти медіакомпанії Walt Disney Company і нафтогазової Marathon Oil. Крім того, сьогодні вийде звіт сільськогосподарської Archer Daniels Midland: аналітики очікують, що компанія відзвітує за II квартал 2013 р. про прибуток на акцію в розмірі 0,43 дол. при виручці в 22,69 млрд дол. Згідно з прогнозом експертів, пивоварна Molson Coors Brewing може повідомити про виручку в 1,23 млрд дол. за підсумками II кварталу 2013 р.

Певний напрям бірж може задати виступ представника Федеральної резервної системи США - голови банку ФРС Чикаго Чарльза Еванса. Інвестори будуть чекати натяків на конкретні терміни згортання програми кількісного пом'якшення після того, як глава ФРС Бен Бернанке сказав, що це відбудеться "пізніше цього року".
Станом на 13:35 за Києвом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 4,00 пункту (+0,03%), на індекс S&P - -опустилися на 1,10 пункту (-0,06%), на індекс Nasdaq - піднялися на 2,50 пункту (+0,08%).