ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 4 листопада 2011 р. очікується зниження провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 4 листопада 2011 р. очікується зниження провідних індексів напередодні новин з завершується сьогодні саміту "великої двадцятки" (G20) у французьких Каннах, підсумків голосування по вотуму довіри грецькому уряду в парламенті цієї країни, а також виходу даних по рівню безробіття в США.
Міністерство фінансів (Мінфін) Греції поінформував Євросоюз (ЄС) про відмову влади країни від плану проведення референдуму з питання нової програми фінансової допомоги республіці, що могло призвести до виходу країни із зони євро. Раніше За неофіційними даними, прем'єр-міністр Греції Георгіос Папандреу висловив готовність піти у відставку і передати владу тимчасовому уряду за умови винесення вотуму довіри його кабінету міністрів.
У розпорядження ЗМІ потрапив проект підсумкової декларації G20: у документі зазначається, що країни, що розвиваються, з великим профіцитом поточного рахунку і торговельного балансу будуть активніше покладатися на економічне зростання, засноване на внутрішніх чинниках.
Фондові торги в Японії завершилися 4 листопада 2011 р. зростанням індексу Nikkei на 1,9% після впевненого зростання європейських і американських індексів на тлі подій в Греції. Європейські фондові індикатори ростуть в першій половині поточної сесії.
Після відкриття американських бірж увага інвесторів буде прикута до акцій LinkedIn Corp. після того, як компанія-оператор соціальної мережі для професійних контактів повідомила про збитки в III кварталі 2011 р.; цінних паперів газодобувної компанії Chesapeake Energy Corp. (підприємство повідомило про зростання прибутку в липні-вересні ц.р).; оператора міжнародної мережі кав'ярень Starbucks Corp., прибуток якого в IV фінансовому кварталі зріс на 28%; знижкового сервісу Groupon після залучення компанією 700 млн дол. в результаті найбільшого IPO в інтернет-секторі з часів первинного розміщення акцій Google в 2004 р.
Станом на 14:05 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 8,00 пункту (-0,07%), на індекс S&P - на 2,00 пункту (-0,16%), на індекс Nasdaq - на 7,5 пункту (-0,32%).