ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 31 січня очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів у США 31 січня очікується підвищення провідних індексів напередодні публікації макроекономічної статистики і на тлі очікувань корпоративних новин. О 16:45 за київським часом будуть оприлюднені дані щодо індексу ділової активності в січні 2012 р., пізніше вийде індекс споживчої довіри від дослідницької організації Conference Board. Обидва індекси привернуть підвищену увагу інвесторів, які чекають ознак відновлення американської економіки всупереч подіям у єврозоні.
Тим часом, боргова криза в Європі продовжує чинити тиск на світові біржі, і зростання котирувань, як і раніше, стримуватиметься цим чинником, вважають експерти. Втім, позитивний імпульс можуть дати корпоративні звіти. Якщо американські компанії відзвітують успішно, на американських біржах може закріпитися тенденція до зростання. Сьогодні звітують такі компанії, як сталеливарний гігант U.S.Steel, поштова служба UPS, фармацевтичні компанії Pfizer і Eli Lilly, а також найбільша в США незалежна нафтопереробна компанія Valero Energy.
Крім того, інтерес інвесторів буде прикований до фінансових показників McGraw-Hill, що займається видавничою діяльністю (і володіє міжнародним рейтинговим агентством Standard & Poor's). Аналітики, опитані Reuters, вважають, що компанія відзвітує про прибуток на акцію у розмірі 0,57 дол. за підсумками IV кварталу 2011 р. проти 0,55 дол. за підсумками аналогічного періоду роком раніше.
Станом на 12:50 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 61,00 пункту (+0,48%), на індекс S&Р - на 7,20 пункту (+0,55%), на індекс Nasdaq - на 15,00 пункту (+0,61%).
Нагадаємо, сьогодні фондові торги в Європі відкрилися зростанням індексів.