ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 31 серпня ц.р. очікується пониження провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 31 серпня 2010 р. очікується зниження провідних індексів, передає РБК. Таким чином, котирування на американських торгових майданчиках продовжать знижуватися другу сесію поспіль на тлі побоювань, що відновилися, щодо темпів відновлення світової економіки. Відзначимо, що на ринках Європи та Азії сьогодні спостерігалося зниження провідних індексів: японський Nikkei впав за підсумками торгів на 3,55%, фондові торги в Європі відкрилися зниженням біржових індикаторів, при цьому станом на 10:56 за київським часом британський німецький і французький індекси знизилися більш ніж на 1,1%.
Представлені напередодні макроекономічні дані виявилися не настільки вдалими, як очікували аналітики. Так, Міністерство торгівлі США опублікувало звіт, згідно з яким обсяг споживчих доходів у липні 2010 р. виріс лише на 0,2%, у той час як експерти пророкували зростання показника на 0,3%. На сьогодні запланований вихід даних від Асоціації менеджерів у Чикаго (PMI) за індексом ділової активності в серпні 2010 р. (аналітики вважають, що значення індексу складе 56 пунктів), а також від дослідницької організації Conference Board - по індексу споживчої довіри в США (також за серпень). Ці дані можуть зробити істотний вплив на динаміку котирувань на американських торгових майданчиках. Публікація доповідей запланована на 16:45 за київським часом і 17:00 за київським часом відповідно.
На думку аналітиків, на настрій інвесторів на торгових майданчиках останні два тижні надавали істотний вплив побоювання неминучості другої хвилі рецесії в американській економіці. Економісти попереджають, що поки макроекономічні показники не продемонструють істотного поліпшення, позитиву на біржах очікувати не слід.
В особливо вразливому до макроекономічних новин банківському секторі на відкритті фондових торгів в США очікується зниження котирувань. Так, в "мінус" можуть піти котирування Bank of America, Citigroup, JPMorgan Chase, Weels Fargo, Goldman Sachs.
Зниження ціни на нафту може зробити негативний вплив на ринкову вартість акцій енергетичних компаній, включаючи нафтовидобувні ExxonMobil, Chevron, ConocoPhillips і нафтосервісні Schlumberger і Halliburton.
Певний вплив на ціну акцій американської Hewlett-Packard може надати інформація про те, що компанія погодилася виплатити 55 млн дол. в рамках врегулювання претензій щодо роздачі хабарів американським чиновникам для отримання вигідних контрактів.
Станом на 14:31 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 32,0 пункту (-0,32%), на індекс Nasdaq - на 9,75 пункту (-0,55%), на індекс S & P - на 4,6 пункту (-0,44%).