ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 30 вересня очікується зниження провідних індексів

На відкритті фондових торгів США 30 вересня 2010 р. очікується зниження провідних індексів, про що свідчить динаміка ф'ючерсів на основні біржові індикатори. Американські інвестори будують припущення щодо характеру статистичних даних по національній економіці, публікація яких намічена на сьогодні, передає РБК.

О 16:30 мск Міністерство торгівлі країни відзвітує про зміну ВВП США в II кварталі 2010 р. Якщо вірити прогнозам аналітиків, даний показник виросте на 1,8%, тоді як, за попередніми даними, обсяг економіки країни за квітень-червень ц.р. . виріс на 1,6%. Крім того, інвестори будуть пильно стежити за очікуваною сьогодні статистикою Міністерства праці країни - відомство представить дані про число первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття за тиждень, що завершився 25 вересня ц.р. Аналітики очікують, що показник складе 460 тис. одиниць. Менш важливий, але також досить показовий звіт публікує сьогодні Асоціація менеджерів в Чикаго. Організація повідомить про рівень ділової активності в країні у вересні 2010 р., який може знизитися в порівнянні з попереднім місяцем.

Сьогодні загальний привід для занепокоєння є у інвесторів всього фінансового світу: міжнародне рейтингове агентство Moody's на відкритті європейських торгових майданчиків знизило суверенний рейтинг Іспанії з вищого ступеня Ааа до А1. Крім того, уряд Ірландії оголосив сьогодні про надання другого пакета фінансової допомоги Allied Irish Banks, який так і не зміг подолати наслідки глобальної рецесії самостійно. З цієї причини знову стали актуальними побоювання про поширення боргової кризи, які навряд чи збудять у інвесторів бажання ризикувати.

Проте корпоративна Америка піднесла гравцям кілька сприятливих новин. Так, американська страхова компанія AIG повідомила, що їй вдалося домовитися про продаж двох своїх японських підрозділів британської Prudential Financial за 4,8 млрд дол. При цьому AIG пояснила, що виручені кошти частково підуть на погашення заборгованості компанії перед американськими платниками податків. Крім того, страховик, який втратив звання приватної компанії під час фінансової кризи, виклав подробиці плану зі скорочення державної участі в акціонерному капіталі компанії.

У "червону" зону на відкритті торгової сесії можуть опуститися котирування найбільшого в світі виробника товарів для здоров'я, американської компанії Johnson & Johnson's. Сьогодні вона повідомила про масове відкликання медичних препаратів. Дана подія викликала деякі питання у американських законодавців, які вже були направлені чолі Johnson & Johnson's і американським регуляторам.

Інвестори також спробують збути з рук акції однієї з найбільших інтеренет-компаній Yahoo Inc. За неофіційними даними, незабаром власникові однієї з популярних пошукових систем доведеться розлучитися з трьома співробітниками, які займають керівні пости.
Станом на 15:51 мск котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones знизилися на 4,0 пункту (-0,04%), на індекс Nasdaq - на 3,75 пункту (-0,19%), на індекс S & P - на 2 , 6 пункту (-0,23%).