ua en ru

На відкритті фондових торгів в США 30 березня 2012 р. очікується підвищення провідних індексів

На відкритті фондових торгів в США 30 березня 2012 р. очікується підвищення провідних індексів. Про це свідчить динаміка ф'ючерсів на провідні біржові індикатори. Інвестори очікують публікації даних від американських міністерств, які можуть зробити істотний вплив на динаміку котирувань. Зокрема, до початку торговельної сесії очікується публікація доповіді від Міністерства торгівлі США, яке повідомить про обсяг споживчих доходів і витрат у лютому 2012 р. Аналітики очікують, що обсяг доходів зросте на 0,4%, а витрат - на 0,6%.

Пізніше вийдуть дані по індексу ділової активності в березні 2012 р. і по індексу споживчої довіри (також за березень 2012 р.), які також будуть цікавити інвесторів.

Гравці фондового ринку продовжують стежити за розвитком подій в Європі, де проходить зустріч міністрів фінансів країн єврозони, на якій політики обговорюють інструменти боротьби з борговою кризою і шляху виходу з такого становища. На порядку денному стоїть питання збільшення кредитного потенціалу стабілізаційних механізмів. Окремі європейські лідери вважають, що істотне збільшення кредитного потенціалу необхідне для запобігання поширення боргової кризи на інші країни Європи.

Тим часом, ситуація в Греції все ще далека від стабілізації. Раніше сьогодні прем'єр-міністр країни Лукас Пападимос не виключив можливості того, що Афінам може знадобитися третій пакет фінансової допомоги від міжнародних кредиторів, якщо вжиті урядом заходи жорсткої економії не дадуть результатів і довіра фінансових ринків не відновиться. "Уряд Греції зробить все можливе, щоб третій пакет допомоги не знадобився. Однак є ймовірність того, що фінансові ринки не відкриють свої двері Афінам навіть у разі виконання всіх пунктів програми бюджетної консолідації. У зв'язку з цим, не можна виключати того, що країна буде змушена звернутися за фінансовою підтримкою, хоча ми повинні зробити все, щоб уникнути цього", - сказав Пападимос в інтерв'ю італійським ЗМІ.

Зазначимо, що саме ці новини обумовлюватимуть інформаційний фон, на якому будуть проходити торги. Публікація макроекономічної статистики, насамперед позначиться на котируваннях фінансового сектора США, включаючи Bank of America, Goldman Sachs, Wells Fargo, J.P.Morgan Chase і пр.

Підвищенням котирувань можуть відзначитися нафтогазові компанії США Chevron, ExxonMobil і ConocoPhillips, акції яких можуть подорожчати слідом за підвищенням ціни на нафту. Ціни на нафтові ф'ючерси Light Sweet і Brent сьогодні ростуть, технічно відіграючи своє падіння за попередні два дні.

Станом на 13:48 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 56,00 пункту (+0,43%), на індекс S&P - на 6,60 пункту (плюс 0,47%), на індекс Nasdaq - на 14,75 пункту (+0,53%).