ua en ru

На відкритті фондових торгів у США 3 червня очікується підвищення провідних індексів.

На відкритті фондових торгів у США 3 червня 2010 р. очікується підвищення провідних індексів, передає РБК. Про це свідчить динаміка ф'ючерсів на американські біржові індикатори, які, видно, продовжать зростати і сьогодні після завершення попередньої торгової сесії підвищенням більш ніж на 2%. За підсумками торгів 2 червня 2010 р. індекс Dow Jones підвищився на 2,25% - до 10249,54 пункту.

Оптимізм інвесторів викликають новини з сировинних ринків, де спостерігається зростання цін на "чорне золото", що, у свою чергу, позитивно позначається на динаміці котирувань енергетичних компаній, включаючи ExxonМobil, Chevron, ConocoРhillips, а також нафтосервісну Schlumberger. Відзначимо, що вже після початку торгової сесії з'явиться доповідь Міністерства енергетики США по запасах нафти за тиждень з 22 по 28 травня, яка також може подати підтримку котируванням. Аналітики прогнозують зростання показника на 100 тис. барр.

Тим часом це не єдина доповідь по національній економіці, яка цікавитиме інвесторів сьогодні. Гравці фондового ринку звернуть увагу і на дані Міністерства праці по числу первинних вимог по виплаті допомоги з безробіття за тиждень, який завершився 29 травня 2010 р. (прогноз аналітиків - показник складе 450 тис.). Крім того, о 17:00 за київським часом очікується вихід доповіді Міністерство торгівлі США за обсягом промислових замовлень у квітні ц.р. (прогноз аналітиків - зростання показника на 1,8%).

На сприятливому макроекономічному фоні в "плюс" можуть піти котирування провідних американських банків, таких як Bank of America, J.Р.Мorgan Chase&Сo, Citigroup, American Express Company.

Сприятливо можуть скластися торги і для компаній гірничодобувного сектора - міднодобувної Freeport-McMoRan Copper&Gold і алюмінієвого гіганта Alcoa - на тлі підвищення ціни на метали. В той же час зниження цін на золото може негативно позначитися на котируваннях золотодобувних Barrick Gold і Newmont Mining Corp.

Певний вплив на ринкову вартість акцій американської нафтогазової Noble Energy може надати інформація про те, що компанія погодилася продати частину непрофільних активів на суму 550 млн дол. Згідно із власним прогнозом Noble Energy, річне зростання обсягів виробництва компанії впродовж подальших 5 років складе 10%.

За станом на 14:58 за київським часом котирування ф'ючерсів на індекс Dow Jones підвищилися на 19 пунктів (+0,19%), на індекс Nasdaq зросли на 4,25 пункту (+0,23%), на індекс S&p - на 3,4 пункту (+0,31%).